انتشارات متخصصان

فیستا

https://www.iranketab.ir/

فیستا یکی از آثار مشهور ارنست همینگوی، نویسنده آمریکایی برنده جایزه نوبل است.

ارنست همینگوی بیشتر عمرش سرگرم ماجراجویی بود. از شرکت در جنگ گرفته تا سفر به حیات وحش آفریقا و ماهی گیری و شکار حیوانات در کوبا. همینگوی در سال ۱۹۶۱ با تفنگ، اقدام به خودکشی کرد.

در قسمت هایی از پشت جلد کتاب آمده است:

روزنامه نیویورک تایمز گزارش کرده است که این رمان از ۱۹۲۶ تاکنون همه ساله تجدید چاپ شده است.

فیستا تجربه خواندن رمانی پرماجرا و در عین حال لطیف و عاشقانه را به شما می دهد.

این کتاب قبلا با نام خورشید همچنان می‌دمد در ایران منتشر شده است و مترجم در آخر کتاب، در این مورد چنین توضیح داده است:

ارنست همینگوی این رمان را ابتدا فیستا نامید که با همین نام توسط انتشارات پَن در لندن منتشر شد و این ترجمه از روی همین نسخه انجام شده است. بعدا وی  نام آن را به خورشید همچنان می دمد (the sun also rises) تغییر داد و در آمریکا هم منتشر کرد. اما بسیاری از ناشران، به خصوص در انگلستان و اسپانیا، آن را هنوز با همان نام فیستا می شناسند.

فیستا - خلاصه کتاب فیستا - معرفی کتاب

داستان رمان فیستا

فیستا مراسمی است که هر ساله در اسپانیا برگزار می شود و گاوبازی یکی از اجزای اصلی این جشن است.

داستان این کتاب در مورد گروهی از جوانان آمریکایی و انگلیسی است که در فرانسه هستند و برای دیدن جشن فیستا به اسپانیا سفر می کنند.

شخصیت اصلی این کتاب جیک است که ماجراهای کتاب نیز از زبان او روایت می شود.

این کتاب زندگی جوانان نسل “از دست رفته” را روایت می کند. نسل از دست رفته نسلی است که دوران بلوغ و جوانی آن ها با جنگ جهانی اول همراه بوده است.

در پی گفتار مترجم آمده است:

فضای داستان سرخوردگی و یاس دوره ای از ناامنی های ذهنی – روانیِ پساجنگِ جهانی اول در دهه بیست میلادی است.

درباره کتاب

باید اعتراف کنم که من، به شخصه، ذره ای با داستان این کتاب و فضایی که همینگوی در این کتاب توصیف می کند ارتباط برقرار نکردم. اصلا آن را دوست نداشتم و کتاب به جز چند توصیف از لحظه های ماهیگیری و مراسم گاوبازی، هیچ جذابیتی برایم نداشت.


۱۰۰ صفحه اول کتاب فقط شامل غذا خوردن، رفتن به بارهای مختلف، مکالمه های بیهوده بین شخصیت های کتاب و توصیف گذشته افراد بود که به هیچ وجه جذابیتی نداشت. ادامه کتاب، وقتی سفر را شروع کردند، قابل تحمل تر بود اما همچنان کتاب من را جذب نمی کرد و این روند تا پایان ادامه داشت.


شخصیت های رمان، افرادی هستند شکست خورده، افرادی که تحت تاثیر جنگ جهانی اول قرار گرفته اند و برای فرار از واقعیت خودشان را مست می کنند. این افراد هدفی ندارند و حتی خودشان هم نمی دانند که به دنبال چه چیزی هستند.


در کل میشه گفت که کتاب فقط در مورد بی بند و باری بود. در مورد الکل نوشیدن و مست کردن و حرف های سبک.


در مورد ترجمه باید بگم که ترجمه کتاب، خوب و روان بود. اما مترجم محترم توضیحات اضافی بسیار زیادی را در پاورقی ها آورده بود که به شخصه فکر می کنم همه آن ها لازم نبودند.

فیستا معرفی کتاب از نشر نون

قسمت هایی از متن کتاب فیستا

ببین، گوش بده رابرت، رفتن به کشور دیگه هیچ تغییری در آدم ایجاد نمی کنه. همه این جور کارها رو من امتحان کردم. با رفتن از جایی به جای دیگه نمی تونی از دست خودت فرار کنی. این کارا بی فایده ست.

صبح، وقتی بیدار شدم، رفتم کنار پنجره و به بیرون نگاه کردم. هوا صاف شده بود و روی کوه ها هیچ ابری دیده نمی شد. بیرون، زیر پنجره، چند گاری و یک دلیجان قدیمی بود. چوبِ سقفِ دلیجان تَرَک خورده و تحت تاثیر شرایط آب و هوایی در حال پوسیدن بود. ظاهرا هردو از روزگارانِ پیش از ورود اتوبوس و اتوموبیل باقی مانده بودند. یک بزغاله پرید روی یکی از گاری ها و بعد هم روی سقف دلیجان. داشت سرش را برای بزغاله های دیگری که پایین بودند تکان تکان می داد. وقتی من دستم را برایش تکان دادم، جستی زد و پرید پایین.

ضربه اولِ قزل آلا را حس نکرده بودم. اما تا نخ را کشیدم، حس کردم یکی گرفته ام. شروع کردم به بالا کشیدنش. ماهی بیرون از آب های خروشانِ پای آبشار در حال جنگیدن بود و چونب ماهیگیری تا حدّ شکستن خم شده بود، اما بالاخره موفق شدم. پرتش کردم روی دیواره سد. قزل آلای نر درست و حسابی بود. سرش را محکم کوبیدم روی کُنده سد، طوری که بلافاصله از جست و خیز افتاد و بعد سُراندمش توی کیسه.

دو روز بعد پامپلونا روزهای ساکت و آرامی داشت و از قیل و قال خبری نبود. شهر داشت برای فیستا آماده می شد. کارگران داشتند چارچوب دروازه خیابان های فرعی را نصب می کردند که قرار بود این خیابان ها هنگام رها کردن و دویدن نرگاوها از طویله های شان در صبح روز فیستا به سوی میدان گاوبازی بسته بمانند.

اطلاعات کتاب

  • کتاب فیستا
  • نویسنده: ارنست همینگوی
  • ترجمه: علیرضا دوراندیش
  • انتشارات: نون
  • تعداد صفحات: ۳۱۶
  • قیمت چاپ دوم: ۲۳۵۰۰ تومان

فیستا - نقد و بررسی کتاب فیستا - معرفی کتاب

دیگر کتاب های نشر نون: