در این مطلب از وبسایت معرفی و پیشنهاد کتاب کافهبوک، از شما دعوت میکنیم تا در کنار هم، پیرامون مسئله شروع کتابخوانی به بحث و گفتگو بپردازیم تا از تجربیات همدیگر استفاده کنیم و در نهایت بتوانیم لیستی از کتابهای خوب و جذاب تهیه کنیم که هر فردی را به کتاب خواندن علاقهمند کند. لطفا پیرامون این موضوع هر تجربهای دارید در قسمت کامنت با ما به اشتراک بگذارید.
یک کتاب خوب هرکسی را به مطالعه و کتابخوانی علاقهمند میکند اما مسئله این است که در ابتدای راه و در ابتدای کتابخوان شدن با یک کتاب خوب کار را شروع کنیم. امیدواریم با کمک شما عزیزان در معرفی کتاب برای شروع کتابخوانی به کسانی که به دنبال کتاب مناسبی برای شروع هستند کنک کنیم و در نهایت یک لیست خوب از کتابهای مناسب تهیه کنیم.
البته میدانیم که معرفی کتاب برای شروع کتابخوانی به هیچ وجه کار سادهای نیست. در دنیای امروز تبلیغات در هر زمینهای به شدت زیاد شده و اگر کسی بخواهد کتاب خواندن را شروع کند، به راحتی ممکن است تحت تاثیر تبلیغات در دنیای کتاب قرار گیرد و چه بسا یک کتاب نامناسب برای شروع کتابخوانی انتخاب کند. در این صورت تنها چیزی که رخ میدهد دوری بیشتر و بیشتر از کتاب است. ما تلاش میکنیم تا از این اتفاق دوری کنیم و با معرفی کتابهای خوب و جذاب برای شروع کتابخوانی به دیگران کمک کنیم از کتاب لذت ببرند و بیشتر و بیشتر به کتاب نزدیک شوند.
اما شاید مهمترین نکته برای شروع کتابخوانی و انتخاب کتاب این است که ما شناخت خوبی از خودمان داشته باشیم. بدانیم در چه زمینهای مایل هستیم کتاب بخوانیم، آیا رمان را ترجیح میدهیم یا کتابهای فلسفی را، روانشناسی را ترجیح میدهیم یا کتابهای زندگینامه را و یا شاید بهتر باشد در همه زمینهها کتابهایی بخوانیم؟ ممکن است این سوال پیش بیاد که: من از کجا بدانم به چه چیزی علاقه دارم؟
پس شاید بد نباشد دوباره تاکید کنیم که ما در اینجا توجه ویژهای به ادبیات داستانی (رمان) داریم و ممکن است در آینده که لیستی از کتابهای مناسب برای شروع کتابخوانی را منتشر کردیم قسمت عمدهای از آن رمان و یا داستان کوتاه باشد.
[ مطلب مرتبط: گفتوگو درباره خرید کتاب ]
معرفی کتاب برای شروع کتابخوانی
برای انتخاب کتاب خوب، علاوه بر شناخت خودمان، لازم است که از برخی از موضوعات پیرامون کتاب هم آگاهی داشته باشیم تا گرفتار یک کتاب سختخوان براش شروع کتابخوانی نشویم. به عنوان مثال، اغلب کتابهایی که به شکل جریان سیال ذهنی نوشته شدهاند کتابهای مناسبی برای شروع کتابخوانی نیستند.
مثلا تصور کنید شما کتابخوانی را با کتابهایی مانند رمان خشم و هیاهو، رمان خانم دلوی، کتاب پدرو پارامو و یا کتاب کنستانسیا شروع کنید! به شما قول میدهم در همین ابتدا با مشکل مواجهه خواهید شد. درک کتابهایی که به شکل جریان سیال ذهنی نوشته شدهاند در بیشتر موارد کار سخت و طاقتفرسایی است و حتی خواننده حرفهای را نیز زمینگیر میکند.
ولی از کجا بدانیم که یک کتاب به چه شکل نوشته شده است؟ یک راهکار مناسب این است قبل از انتخاب کتاب درباره آن تحقیق کنید. ما در کافهبوک معرفی کاملی از هر کتاب ارائه میکنیم و شما با خواندن این معرفیها میتوانید تشخیص بدهید که آیا این کتاب برای شروع کتابخوانی مناسب است یا خیر.
اما برگردیم به سوال اصلی: کتابخوانی را از چه کتابی (کتابهایی) شروع کنیم؟ بعید است این سوال را از کسی بپرسید و در جواب کتابهایی مانند مزرعه حیوانات، گتسبی بزرگ، کیمیاگر، صد سال تنهایی و… به شما پیشنهاد نشود. البته این کتابها خوب هستند اما بهتر است در انتخاب کتاب خوب پیشنهادهای بیشتری پیش رو داشته باشیم.
ما (تیم کافهبوک!) اگر بخواهیم کتابی برای شروع کتابخوانی معرفی کنیم، رمانهای کوچک و شاهکار دنیای ادبیات را معرفی میکنیم. کتابهایی که ساده و روان هستند و در عین حال هر بار که مطالعه میکنید به عمق آنها پی میبرید. به عنوان مثال ما میتوانیم کتابهای زیر را برای کسی که هنوز ابتدای راه است، معرفی کنیم:
- کتاب موشها و آدمها
- کتاب جاناتان مرغ دریایی
- کتاب گیرنده شناخته نشد
- رمان راز مادرم
- رمان شبهای روشن
- کتاب کیمیاگر
- رمان مروارید
- کتاب دوست بازیافته
- رمان عصیان
- کتاب بیروت ۷۵
- کتاب سیدارتها
- کتاب داستان ملالانگیز
- کتاب ماه پنهان است
- کتاب مسئله اسپینوزا
- کتاب وقتی نیچه گریست
این لیست میتواند بسیار بلندتر هم باشد اما بهتر است در زمینه معرفی کتاب برای شروع کتابخوانی به نکته مهم دیگری هم اشاره کنیم. همیشه به یاد داشته باشید که مترجم کتاب و ناشری که کتاب را روانه بازار کرده است، به راحتی میتواند با کیفیت کار خود شما را به کتاب علاقهمند و یا شما را از کتاب دور کند.
ما در کافهبوک تلاش میکنیم همیشه بهترین مترجم و بهترین ناشر یک کتاب را معرفی کنیم. بسیار مهم است که خواننده به هنگام مطالعه یک کتاب متن یکدست و تمیزی پیش رو داشته باشد و با جملات گنگ و بیسروته روبهرو نباشد. تقریباً این موضوع برای هر کتابخوانی اتفاق افتاده که یک کتاب خوب را با ترجمهای بد مطالعه کرده و از آن کتاب بیزار شده است. پس یک بار دیگر هم تاکید میکنیم: بعد از انتخاب کتاب، ترجمه خوب را انتخاب کنید.
به طور کلی برای انتخاب کتاب به مجموعه کتابهای یک ناشر خوب هم میتوانید اعتماد کنید. به عنوان مثال، عموم کتابهای جیبی نشر ماهی که بیشتر از ۵۰ جلد هستند – کتابهای جیبی نشر علمی فرهنگی – کتابهای پلیسی معمایی نشر قطره – مجموعه تجربه و هنر زندگی از نشر گمان – کتابهای فلسفی نشر نو و… کتابهای خوبی برای مطالعه هستند. البته دقت داشته باشید که از میان کتابهای این مجموعهها، برای شروع کتاب ساده را انتخاب کنید.
یک مسیر دیگر نیز برای شروع کتابخوانی وجود دارد و آن هم مسیر کلاسیکخوانی است. کتابهای کلاسیک جایگاه ویژهای در دنیای ادبیات دارند و برخی از آنها آنقدر معروف هستند که حتی وارد زندگی روزمره شدهاند. عموم این کتابها هم خواننده را به کتاب علاقهمند میکند. به عنوان مثال شما میتوانید در ابتدای راه کتابهای زیر را بخوانید و از آنها لذت ببرید:
- رمان جنایت و مکافات
- رمان پیرمرد و دریا
- رمان خوشههای خشم
- رمان ماجراهای تام سایر
- رمان سرگذشت هکلبری فین
- رمان اتاق شماره ۶
- رمان دختر سروان
- رمان کاندید یا خوشباوری
- رمان آنا کارنینا
- رمان سفرهای گالیور
مجدداً اشاره کنیم که این لیست میتواند بسیار بلندتر باشد. ظرافت کتابهای کلاسیک این است که با هر بار خوانش، خواننده را بیشتر در معنای خود غرق میکند. بنابراین شما میتوانید امروز این کتاب را بخوانید و ده سال بعد دوباره آن را بخوانید و بیشتر از قبل از آن لذت ببرید. پیشنهاد ما این است برای درک زیبایی این کتابها از خواندن نقد و گفتوگو درباره کتابها غافل نشوید.
این مطلب هنوز کامل نیست و در آینده با کمک کامنتهای شما کابران عزیز تکمیل خواهد شد اما خیلی مهم است که شما کتابها را با تحقیق و براساس فاکتورهای مختلف انتخاب کنید. هر کتابی که در این مطلب پیشنهاد داده شد، یک معرفی کامل در سایت کافهبوک دارد و شما میتوانید با مراجعه به آن، شناخت بهتری از کتاب داشته باشید.
از کامنتهای خوب شما عزیزان برای تکمیل کردن مطلب استفاده میشود و یا با نام خود شما در مطلب قرار خواهد گرفت.
معرفی چند مطلب مفید: