کتاب قدرت شروع ناقص اثر دیگری از جیمز کلیر است که در زمینه کتابهای موفقیت و خودیاری به اسم و رسم جهانی رسیده است. لازم است اشاره کنیم جیمز کلیر به آن معنا، نویسنده نیست اما یک وبلاگنویس موفق است که کتابهایش، بیشتر مقالهها و نوشتههای وبلاگش میباشد که با کمی توضیحات و مثال بیشتر به کتاب تبدیل شده است.
کتاب قدرت شروع ناقص شامل مقالههایی پیرامون بهرهوری است که به ما میگوید کار درست را به شکلی درست باید انجام دهیم. نکته خوب درباره این کتاب شاید این باشد که نیاز نیست به صورت پیوسته آن را بخوانید. هر بخش از کتاب دیدگاه یا راهکار متفاوتی – چه از تجربیات نویسنده و چه از افراد تاثیرگذار پیرامون او – دارد و حتی ممکنه جاهایی نکاتی یادداشت کنید که بعد ازشون استفاده کنید. نکته منفی درباره کتاب اینکه، بعد خواندن نصفی از کتاب، ممکن است به تکراری بودن مطالب برخورد کنید اما نویسنده تلاش کرده است با مثالهای متعدد این موضوع را تحت پوشش قرار دهد.
در قسمتی از متن پشت جلد کتاب قدرت شروع ناقص چنین آمده است:
[ » معرفی و نقد کتاب: کتاب چهار میثاق – اثر دون میگوئل روئیز ]
کتاب قدرت شروع ناقص
اجازه بدهید در ابتدا به عنوان کتاب بپردازیم: قدرت شروع ناقص. یادگیری از افراد موفق و ایجاد عادات بر اساس تجربیات آنها راهی عالی برای نگه داشتن شما در مسیر موفقیت است اما باید به خاطر داشته باشید که همه آن روشها و عادتهایی که افراد موفق از آنها استفاده میکنند شاید همان روشهایی نباشد که راهشان را با آن شروع کردهاند. برای شروع باید روی چیزهای کاملاً متفاوتی تمرکز کنید. اما نکته اساسی از دیدگاه نویسنده این است که شروع کنیم و استارت کار را بزنیم.
به نظر خودتان چقدر باید خوب و عالی باشید تا کاری را شروع کنید؟ وقتی هدفی دارید – شروع یک کسبوکار جدید – تغذیه سالمتر – سفر به جاهای مختلف و… – نگاه کردن به فردی که قبلاً این کار را انجام داده و تکرار عمل آن شخص کار بسیار راحتی است. در برخی موارد انجام چنین کاری و استفاده از تجربیات موفق دیگران مفید است اما یادگیری با مقایسه خیلی فرق دارد. فراموش نکنید که عادتها و استراتژیهایی که فردی موفق امروزه از آنها استفاده میکند با عادتها و استراتژیهایی که با استفاده از آنها راهش را آغاز کرده تفاوت دارد. شما خود باید مسیر موفقیت را هرچند ناقص، شروع کنید و در ادامه، خود مسیر، راه را به شما نشان خواهد داد.
شاید بتوان کتاب را در این جمله خلاصه کرد:
برای شروع کردن نیازی نیست عالی باشید ولی برای عالی شدن حتما باید شروع کنید.
به طور خلاصه اگر بخواهیم نکات مهمی که نویسنده در کتابش به آنها اشاره میکند را بررسی کنیم، میتوانیم به این موارد اشاره کنیم: اول اینکه از انجام کار بیهوده پرهیز کنید و بیشتر روی بهرهوری تمرکز داشته باشید – دوم اینکه سرعت متوسط و آهسته و پیوسته کار کردن بسیار مهمتر از سرعت زیاد در مسیر اشتباه است – نکته سوم اما بسیار مهم است. نویسنده پیشنهاد میکند به جای تمرکز روی اهداف، بهتر است بر روی مسیری که قرار است شما را به هدف برساند تمرکز کنید. اینطوری شما برای رسیدن به هدف تلاش میکنید و اگر هم به نتیجه نرسید، به این اعتقاد میرسید که میتوانید برای رسیدن به هدف از هیچ تلاشی فروگذار نکنید.
نکته چهارمی که کتاب قدرت شروع ناقص به آن اشاره میکند این است که، شروع کردن مهمتر از به هدف رسیدن است! نویسنده به ما میگوید کمالگرا نباشیم و برای شروع کردن، انقدر منتظر بهترین شرایط نباشید. منتظر یاد گرفتن بهترین روش نباشید و فقط ساده شروع کنید. نکته پنجم و آخر اینکه گزینههای بیشتر به معنای زندگی بهتر نیست. ما در دنیایی زندگی میکنیم که معمولاً از هر چیزی انتخابهای متنوع و زیادی داریم و تمرکز روی هدف سخت است. بنابراین بهتر است گزینهها را کمتر کنیم.
همانطور که اشاره کردیم این کتاب مجموعهای از نوشتههای وبلاگ است و خواننده میتواند فصل فصل کتاب را بخواند. هیچ نیازی نیست که شما در یک نشست یا دو نشست کتاب را تمام کنید. فصلهای کتاب کوتاه کوتاه بوده و میتوانید در فواصل زمانی آن را بخوانید.
فهرست مطالب کتاب قدرت شروع ناقص عبارت است از: قانون بیستهشتاد چه موقع جواب نمیدهد؟ / هفت راه برای بهتر بهخاطرسپردن کتابها / پنج گام برای داشتن مغزی خلاقتر / چگونه زنجیرهای از عادات خوب بسازیم؟ / برنامهی پانزدهدقیقهای آنتونی ترولوپبرای نوشتن بیش از چهل کتاب / روش آیوی لی؛ برنامهی پیشنهادی متخصصان برای بهحداکثررساندن بهرهوری / افسانهی چندوظیفگی / هیچگاه قبل از ظهر ایمیلتان را بازبینی نکنید / بهرهوری از نگاهی دیگر / راهبرد «دو لیست» وارن بافت / ایمیل؛ قربانگاه زمان! / فیزیک بهرهوری / چگونه بیشتر بخوانیم؟ / تنها روش بهرهوری که به آن نیاز دارید / چگونه با «جعبه آیزنهاور» بهرهوری خود را افزایش و فعالیتهای هدردهندهی زمان را کاهش دهیم / چگونه کارها را پشت گوش نیندازیم؟ / قدرتِ شروع ناقص / بیستوپنجهزار صبح در اختیار شماست / «سرعت متوسط» شما در زندگی، سلامت و کارتان چقدر است؟ / چطور بهتر تمرکز کنیم / چرا شروعکردن از موفقشدن مهمتر است؟ / با کارهای فوریتان زندگی میکنید یا کارهای مهم؟ / قدرت اراده چطور عمل میکند / وقتی ایدههای زیادی دارید و زمان کافی ندارید، چه کار باید بکنید / اجازه دهید ارزشهایتان معیار / تصمیمگیریهایتان باشند / پنج درس دربارهی اشتباهکردن / کارهایی را که پیشتر جواب دادهاند بیشتر انجام دهید / چگونه ذهنتان را پاکسازی و با استفاده از قوانین مبین نیروی ارادهتان را آزاد کنید / چگونه تصمیمهای روزانهتان را بهینه کنید / قانون «بیست شکاف» وارن بافت / چیزهایی که دربارهی اهمیتشان مبالغه میشود در مقابل چیزهایی که دستکم گرفته میشوند / پنج خطای فکری رایج که شما را از تصمیمگیریهای خوب دور میکنند / ارزش زمان / سه مرحلهی شکست در زندگی و کار و نحوهی گذشتن از آنها / جنبهی منفی حفظ تعادل بین زندگی و کار / همهی مدلها غلط و بعضی مفیدند / ایدههای مبتکرانه چطور ظاهر میشوند / چرا حقایق نظرمان را تغییر نمیدهند / چگونه ذهنمان را روی چیزهای مهم متمرکز کنیم / متخصصان چطور تشخیص میدهند که روی چه چیزی تمرکز کنند / ترفند نهاییِ بهرهوری نهگفتن است.
[ » معرفی و نقد کتاب: کتاب هنر خوب ریستن – اثر رولف دوبلی ]
جملاتی از متن کتاب
زیاد کتابخواندن منافع بیشماری دارد، اما از دید من شاید مهمترین فایدهاش این باشد که خواندن یک کتاب خوب میتواند راهی جدید برای تفسیر تجربیات گذشته در اختیار شما قرار دهد. هر گاه مطلب جدیدی یاد میگیرید، مغزتان مثل نرمافزار همهٔ دادههای قدیمی را بر مبنای اطلاعات جدید بهروزرسانی میکند. شما میتوانید از لحظات پیشین زندگی خود درسهای جدیدی بگیرید.
قانون بیستهشتاد در زندگی شخصی و کاری کمک میکند «اندکهای حیاتی و بسیارهای غیرضروری» را از هم تفکیک کنید. مثلاً صاحبان کسبوکار ممکن است پی برده باشند که بخش عمدهٔ درآمدشان از تعداد انگشتشماری از مشتریان مهم به دست آمده است. اینجا قانون بیستهشتاد پیشنهاد میکند که بهترین اقدام تمرکز بر سرویسدهی به همین تعداد اندک از مشتریان، یافتن مشابه آنها و توقف خدمترسانی به بقیهٔ مشتریان یا حذف تدریجی بقیهٔ مشتریان کمسودده است.
کتاب را میتوان نوعی درخت دانست؛ مفاهیم اصلی تنهٔ آن را شکل میدهند و جزئیات شاخهها را میرویانند. با برقراری پیوند بین شاخههای این درختها، میتوان به درک و بینش عمیقتری رسید.
اثر دومینو در عادات منفی هم کارکرد مشابهی دارد. احتمالاً متوجه شدهاید که عادتِ چککردن گوشی عادتِ کلیککردن روی اعلانهای شبکههای اجتماعی را در پی دارد و این عادت به نوبهٔ خود به عادتِ بیفکر بررسیکردن شبکههای اجتماعی میانجامد که باعث میشود ناگهان بیست دقیقه از وقتتان صرف همین چیزهای الکی شود. به گفتهٔ پروفسور بی جی فوگ از دانشگاه استنفورد، «شما هیچگاه نمیتوانید فقط یک رفتار خود را عوض کنید. رفتارهای ما درهمتنیدهاند، بنابراین با تغییر یک رفتار سایر رفتارها نیز تغییر میکنند.»
بله، ما میتوانیم در آنِ واحد دو کار متفاوت انجام دهیم، مثلاً تماشای تلویزیون حین آشپزی یا پاسخدادن به ایمیل هنگام مکالمهٔ تلفنی، ولی نمیتوانیم همزمان روی دو فعالیت تمرکز کنیم. چندوظیفگی مغز شما را وادار میکند خیلی سریع از فعالیتی به فعالیت دیگر بپرد. اگر مغز بدون ازهمگسیختگی و شاخهبهشاخهپریدن میتوانست از کاری به کار دیگر منتقل شود مشکلی نبود، ولی مشکل اینجا است که نمیتواند. چندوظیفگی باعث میشود هر بار که از شاخهای به شاخهٔ دیگر میپرید، تاوان فکریِ آن را بدهید. در روانشناسی به این غرامت ذهنی هزینهٔ سوئیچینگ گفته میشود.
باید به هر چیزی که شما را به هدفتان نمیرساند نه بگویید. باید به حواسپرتیها نه بگویید. به باور یکی از خوانندههایم: «اگر تعریفتان را از نحوهٔ بهکاربردن نه وسیع کنید، درمییایبد که نهگفتن تنها ترفند بهرهوری است زیرا نهایتاً به هر عامل مزاحم نه میگویید که بهرهوری داشته باشید.»
اگر فکر میکنید نمیتوانید چکیدهٔ کتاب را در سه جمله جمع کنید، از تکنیک فاینمن استفاده کنید. تکنیک فاینمن راهبردی برای یادداشتبرداری است و بعد از اینکه ریچارد فاینمن جایزهٔ نوبل فیزیک را دریافت کرد، این نام را گرفت. تکنیک بسیار سادهای است. نام کتاب را بالای یک برگهٔ کاغذ مینویسید و پایینش توصیف کتاب را برای فردی که اصلاً اسم آن کتاب را نشنیده است. اگر در انجام این کار خود را در تنگنا دیدید یا متوجه شدید در فهم کتاب مشکل دارید، به یادداشتهایتان مراجعه کنید یا برگردید و محتوای کتاب را از نو بررسی کنید. آنقدر به نوشتن ادامه دهید که بالأخره از توضیحتان و ارتباط آن با مفهوم اصلی کتاب اطمینان حاصل کنید.
اگر از اشتباهتان زودتر درس بگیرید، زودتر میتوانید چیز درست را کشف کنید. مثلاً دربارهٔ مواردی مانند روابط یا کارآفرینی قبل از اینکه احساس آمادگی کنید باید شروع کنید زیرا محال است کسی واقعاً برای این شرایط آماده باشد. بهترین راه یادگیری شروع تمرین است.
من همیشه به این حرف توماس آکویناس فکر میکنم: «برحذر باش از انسانی که فقط به یک کتاب پایبند است.» اگر در موضوع خاصی فقط یک کتاب را مبنای تمام اعتقادات خود قرار دهید، آیا آن اعتقادات درست خواهد بود؟ در این صورت، معرفت و آگاهی شما تا چه حد دقیق و کامل است؟
متقاعدکردن کسی برای تغییردادن نظرش در واقع یعنی اینکه او را متقاعد کنیم قبیلهاش را تغییر دهد. اگر باورهایش را رها کند، با این خطر مواجه میشود که پیوندهای اجتماعیاش را از دست بدهد. نمیتوانید انتظار داشته باشید کسی نظرش را تغییر دهد، اگر جامعهاش را هم از او بگیرید. باید به او جایی بدهید که برود. هیچکس نمیخواهد جهانبینیاش زیرورو شود، اگر نتیجهاش تنهایی باشد.
مشخصات کتاب
- عنوان اصلی: کتاب قدرت شروع ناقص
- عنوان فرعی: جستارهایی درباره بهتر انجام دادن کارها
- نویسنده: جیمز کلیر
- ترجمه: ایوب کوکبی – فرزانه حاج خلیلی
- انتشارات: میلکان
- تعداد صفحات: ۲۲۳
- قیمت – سال ۱۴۰۲: ۲۲۵۰۰۰ تومان
نظر شما در مورد کتاب قدرت شروع ناقص چیست؟ لطفا اگر این کتاب را خواندهاید، حتما نظرات ارزشمند خود را با کافهبوک در میان بگذارید. با نظر دادن در مورد کتابها در انتخاب کتاب به همدیگر کمک میکنیم.
[ همراه ما باشید در: کانال تلگرام کافه بوک ]
» معرفی چند کتاب دیگر از نشر میلکان: