داستان نویسی

معرفی رمان

https://www.iranketab.ir/

هدف اصلی ما در کافه‌بوک، معرفی و پیشنهاد کتاب است. ما می‌خواهیم به شما در انتخاب کتاب کمک کنیم تا یک کتاب خوب و مناسب برای مطالعه انتخاب کنید و از خواندن آن لذت ببرید. در این مطلب هم قصد داریم به معرفی رمان بپردازیم و بزرگ‌ترین و بهترین‌ رمان‌های دنیا را به شما معرفی کنیم.

ماریو بارگاس یوسا، یکی از مهم‌ترین رمان‌نویسان و مقاله‌نویسان معاصر آمریکای جنوبی و از معتبرترین نویسندگان جهان می‌گوید:

اگر شعر خوبی یا رمان خوبی بخوانی، چیزی از آن در وجود تو می‌ماند، در وجدان تو، در شخصیت تو می‌ماند و از راه‌های مختلف به تو کمک می‌کند.

معرفی رمان دن کیشوت

رمان دن کیشوت داستان نجیب‌زاده‌ای میانسال است که شب و روز کتاب‌ها و داستان‌های پهلوانی می‌خواند و در این زمینه حتی یک کتاب هم وجود ندارد که او نخوانده باشد. همه‌ی پهلوانان و شوالیه‌ها را می‌شناسد و ماجراهایی که بر سر آن‌ها آمده است، از بر دارد. حال در دورانی که دیگر پهلوانی رونق ندارد، دن کیشوت تحت تاثیر کتاب‌ها و تخیلات ذهنی خودش، تصمیم می‌گیرد زره بپوشد، کلاه‌خود بر سر بگذارد، شمشیر به دست بگیرد و سوار بر اسب ناتوان‌تر از خودش عدالت را در دنیا برقرار کند و از مظلومان در برابر حاکمان ظالم و ستمگر دفاع کند. در این راه مهتری هم برای خود اختیار می‌کند و این دو دست به ماجراجویی‌های بسیاری می‌زنند.

این رمان از ابتدای قرن هفدهم تاکنون بیش از هزار بار به بیشتر از سی زبان مختلف منتشر گردیده و تنها در شوروی از سال ۱۹۱۷ به این‌طرف پنجاه مرتبهو هر بار در ۹۰۰۰۰۰ نسخه و به چهارده زبان ترجمه و تجدید چاپ شده است.

قسمتی از رمان دن کیشوت:

نمی‌توان افعی را به خاطر زهری که در دهان دارد ولو آن زهر مسبب مرگ کسی شود سرزنش کرد، چون طبیعت است که آن زهر را به او داده است، مرا نیز به خاطر این که زیبا آفریده شده‌ام نباید سرزنش کرد. زیبایی در وجود زن نجیب به آتشی می‌ماند که از دسترس دور بماند و به شمشیری که در گوشه‌ای افتاده باشد. وقتی کسی به آن دو نزدیک نشود نه آتش می‌سوزاند و نه شمشیر می‌برد.

بررسی کامل کتاب را می‌توانید از طریق این لینک بخوانید » معرفی رمان دن کیشوت

معرفی رمان دن کیشوت

معرفی رمان بینوایان

شخصیت اصلی رمان بینوایان ژان والژان است. کسی که برای سیر کردن شکم بچه‌های خواهرش دست به دزدی می‌زند. او فقط یک قرص نان می‌دزد اما به ۵ سال زندان محکوم می‌شود. در زندان براثر اتفاقات و شرایط مختلف ۴ بار تلاش می‌کند که فرار کند اما هر بار دستگیر می‌شود و به مدت محکومیتش افزوده می‌شود. نهایتا ژان والژان ۱۹ سال را در زندان سپری می‌کند. پس از ۱۹ سال از زندان آزاد می‌شود. اما این تازه شروع بدبختی‌های اوست. هنگام آزادی برگه زردی به او می‌دهند که نشان دهنده این است که او یک مجرم بوده که به تازگی از زندان آزاد شده است. در ادامه کتاب، زندگی ژان والژان با فانتین و کوزت گره می‌خورد و…

ویکتور هوگو در کتاب بینوایان تمامی مفاهیم مهم قرن نوزدهم فرانسه از جمله بی‌عدالتی، فقر و فلاکت، سیاست‌، اخلاقیات و ضداخلاقیات، مذهب و… را مورد نقد قرار می‌دهد و داستانی شگفت‌انگیز، امیدبخش، عبرت‌آموز، اخلاقی، غم‌انگیز، اجتماعی و روانکاوانه خلق کرده است.

مترجم کتاب – حسینقلی مستعان – در مورد این اثر بزرگ می‌گوید:

تاثیر این شاهکار بزرگ ادب و اخلاق، در وجود من چندان شدید و نافذ بود که به یک‌دفعه مطالعه‌اش اکتفا نکردم و پس از مدتی کوتاه که طی آن هیچ‌گاه دل و جانم را از یادش خالی نمی‌یافتم، مطالعه‌اش را از سر گرفتم، و نه فقط یک‌دفعه، بلکه بار سوم هم که بینوایان را خواندم حرص و ولعی که به مطالعه این کتاب در خود احساس می‌کردم تسکین نیافت تا سرانجام به ترجمه‌اش مصمم شدم.

قسمتی از رمان بینوایان:

پیش رویش دو راه می‌دید که هردو به یک اندازه سرراست بودند. اما نکته همین بود که دو راه می‌دید؛ و این به وحشتش می‌انداخت زیراکه در مدت زندگیش هرگز جز یک خط مستقیم نشناخته بود. بالاتر از همه، چیزی که رنجش را به منتهی درجه می‌رساند این بود که این دو راه متضاد بودند. برگزیدن هریک از این دو راه متضمن طرد دیگری بود. حقیقت در کدام یک از این دو است؟

بررسی کامل رمان را همراه با اینفوگرافیک آن می‌توانید از طریق این لینک بخوانید » معرفی رمان بینوایان

معرفی رمان بینوایان

معرفی رمان ناتور دشت

شخصیت اصلی رمان خوب ناتور دشت، هولدن کالفیلد، نوجوانی ۱۷ ساله‌ است. او در جایی شبیه مرکز توانبخشی یا مرکز درمانی و یا چیزی شبیه به این است که قصد دارد چند روز از زندگی مزخرفش را در کریسمس پارسال برای روانکاو خود تعریف کند. پایه و اساس رمان نیز ماجراهایی است که در سه روز برای هولدن اتفاق افتاده است.

قهرمان کتاب ناتور دشت داستان خود را از مدرسه‌ای آغاز می‌کند که به تازگی از آن اخراج شده اما این قضیه را از خانواده خود مخفی نگاه داشته است و می‌خواهد تا زمانی که نامه مدیر مدرسه به دست پدر و مادرش می‌رسد آزاد باشد و حتی به فرار از خانه هم فکر می‌کند. او قبلا هم چندین بار از مدرسه اخراج شده بود اما این بار ماجرا فرق می‌کند.

در سایت معروف گودریدز بیش از ۷۵۰ هزار نفر به کتاب ناتور دشت نمره ۵ از ۵ را داده‌اند و در کل با رای بیش از ۲٫۲ میلیون نفر این رمان نمره ۳٫۸ از ۵ را کسب کرده است. مجله گاردین نیز این رمان را جزء ۱۰۰ رمان برتر قرار داده است.

قسمتی از رمان ناتور دشت:

نمی‌خوام بهت بگم فقط آدمای تحصیل‌کرده و محقق می‌تونن چیزای باارزشی به دنیای ما اضافه کنن. اصلا این‌جوری نیس. ولی معتقدم که آدمای تحصیل‌کرده و محقق، اگه هوش و خلاقیت داشته باشن – که متاسفانه بیش‌ترِشون ندارن – احتمالا آثارِ بی‌نهایت باارزشی از خودشون به‌جا می‌ذارن تا اونایی که هوش و خلاقیتِ نصفه‌نیمه دارن. اونا معمولا نظرشونو روشن‌تر بیان می‌کنن و معمولا هم مشتاقن که پی افکارشونو تا آخر بگیرن. و از همه مهم‌تر، در اکثر موارد از متفکرای غیرمحقق و تحصیل‌نکرده متواضع‌تَرن. می‌فهمی چی می‌گم؟

بررسی کامل رمان را می‌توانید از طریق این لینک بخوانید » معرفی رمان ناتور دشت

معرفی رمان ناتور دشت

معرفی رمان ۱۹۸۴

کتاب ۱۹۸۴ در سال های اخیر به عنوان یک کتاب برجسته در محافل ادبی جهان بسیار مورد توجه بوده و نویسنده آن را در ردیف نویسندگان سرشناس ادبیات انگلیس قرار داده است. کتاب برجسته عصر – لقبی است که مطبوعات موثر انگلیس پس از انتشار کتاب ۱۹۸۴ به آن داده اند. این رمان، یک اثر تخیلی محسوب می شود که در رد نظام‌های تمامیت‌خواه (توتالیتر) و کمونیسم نوشته شده است.

شخصیت اصلی کتاب ۱۹۸۴ وینستن اسمیت است که در وزارت حقیقت کار می‌کند. وینستن تنها زندگی می‌کند و با اینکه کارمند حزب است از آن تنفر دارد و بنابر یک سری از حوادث و اتفاقات که در کتاب نقل شده است، می‌داند که حزب، حیقیقت و باورهای مردم را تحریف می‌کند. در ادامه کسی که وینستن از او می‌ترسید و همواره فکر می کرد او یک پلیس است یعنی جولیا وارد داستان می‌شود و…

جالب است بدانید، کتاب ۱۹۸۴ در شبکه کتابخوانی گودریدز توانسته است با رای بیش از ۲ میلیون نفر امتیاز ۴٫۱۵ از ۵ را کسب کند.

قسمتی از متن کتاب ۱۹۸۴:

ما هم الان از زمان انقلاب و زمان قبل از آن چیزی نمی دانیم، تمام اسناد و مدارک و پرونده ها یا از میان رفته و یا مجعول است، تمام کتاب ها دوباره نویسی شده، تمام مجسمه ها، خیابان ها و ساختمان ها از نو نامگذاری شده و هر تاریخی تغییر یافته است و این وضع، همچنان هر روز به دنبال روز قبل و هر دقیقه به دنبال دقیقه ماقبل خود ادامه می یابد. تاریخ متوقف شده است و هیچ چیز جز زمان حال پایان ناپذیری که در آن همیشه حق با حزب است وجود ندارد.

بررسی کامل کتاب را همراه با اینفوگرافی آن می‌توانید از طریق این لینک بخوانید » معرفی رمان ۱۹۸۴

معرفی رمان 1984

معرفی رمان صد سال تنهایی

رمان صد سال تنهایی حاصل ۱۵ ماه کار و تلاش گابریل گارسیا مارکز است که به گفته‌ی خود او در تمام این مدت خودش را در خانه حبس کرده است. این اثر باعث شد مارکز در سال ۱۹۸۲ برنده‌ی جایزه نوبل ادبیات شود.

مارکز در رمان صد سال تنهایی به شرح زندگی شش نسل خانواده بوئندیا می‌پردازد که نسل اول آن‌ها در دهکده‌ای به نام ماکوندو ساکن می‌شود.  ماجرای کتاب نیز از صحنه اعدام سرهنگ آئورلیانو بوئندیا آغاز می‌شود. او درحالیکه مقابل جوخه اعدام ایستاده، خاطرات گذشته‌اش را مرور می‌کند، یعنی زمان به وجود آمدن دهکده ماکوندو زمانی که جهان چنان تازه بود که بسیاری چیزها هنوز اسمی نداشتند و برای نامیدنشان می‌بایست با انگشت به آنها اشاره کنی.

سبک این رمان رئالیسم جادویی است.

قسمتی از متن کتاب صد سال تنهایی:

وقتی که نجار برای ساختن تابوت قدش را اندازه می‌گرفت از میان پنجره متوجه شدند که از آسمان گل‌های کوچک زردرنگی فرو می‌بارد. باران گل تمام شب به صورت طوفانی آرام بر سر شهر بارید. بام خانه‌ها را پوشاند و جلوی درها را مسدود کرد. جانورانی که در هوای آزاد می‌خوابیدند در گل غرق شدند. آن قدر از آسمان گل فرو ریخت که وقتی صبح شد تمام خیابان‌ها مفروش از گل بود و مجبور شدند با پارو و شن کش گل‌ها را عقب بزنند تا مراسم تشییع جنازه در خیابان برگزار شود.

بررسی کامل رمان را می‌توانید از طریق این لینک بخوانید » معرفی رمان صد سال تنهایی

معرفی رمان صد سال تنهایی

معرفی کتاب برادران کارامازوف

 این رمان به‌حدی بزرگ است که محال است کسی بتواند در یک معرفی به همه جنبه‌های کتاب اشاره کند. در همان ابتدای کار و با خواندن اولین جملات داستان، خواننده متوجه می‌شود که این رمان با دیگر رمان‌های داستایفسکی متفاوت است. نویسنده در ابتدای داستان موضوع مهمی را بیان می‌کند و این موضوع مهم، مرگ اسرارآمیز و دلخراش زمیندار مشهور فیودور پاولویچ کارامازوف است. فردی که این رمان درباره او و پسرانش است. فردی که از گونه‌ی آدم‌های عجیب روزگار است، از گونه‌ای که فراوان به آن‌ها برخورد می‌کنیم. اما قبل از این اتفاق مهم روای داستان یک مقدمه آورده است.

در مقدمه‌ای که روای داستان آورده است و اتفاقا خودش آن را زاید می‌داند، او قهرمان رمان را آلکسی فیودورویچ کارامازوف معرفی می‌کند. آلکسی یا آلیوشا سومین پسر فیودور پاولویچ است که راوی اعتقاد دارد به هیچ وجه مرد بزرگی نیست اما با این حال او را قهرمان داستان می‌داند. همین موضوع ذهن خواننده را درگیر می‌کند و خواننده درنهایت باید به این سوال پاسخ دهد که چرا آلکسی فیودورویچ قهرمان این رمان است.

فیودور پاولویچ دو بار ازدواج کرده است و سه پسر دارد. بزرگ‌ترین پسرش یعنی دمیتری فیودورویچ از زن اولش است و دو پسر دیگر یعنی ایوان و آلیوشا از زن دومش هستند. در فصل‌های اول رمان داستان این خانواده کوچک نازنین بیان می‌شود و سرگذشت این دو ازدواج و سرگذشت هر کدام از پسرها روایت می‌شود و…

قسمتی از رمان برادران کارامازوف:

انسان تا زمانی که آزاد بماند دیگر دغدغه‌ی بی‌وقفه و آزاردهنده‌ای برایش نمی‌ماند جز یافتن کسی که هرچه زودتر در برابرش تعظیم کند. اما انسان چیزی را می‌جوید در پایش بیفتد که بی‌چون‌وچرا باشد، به قدری بی‌چون‌وچرا که همه‌ی انسان‌ها بی‌درنگ در پرستش همگانی‌اش اتفاق نظر داشته باشند. چون دغدغه‌ی این موجودات ترحم‌انگیز فقط یافتن چیزی نیست که من یا دیگری بتواند در برابرش تعظیم کند، بلکه یافتن چیزی است که هرکس دیگری نیز به آن ایمان آورد و در برابرش تعظیم کند، چون ناگزیر همه‌چیز باید باهم باشد. (رمان برادران کارامازوف – صفحه ۲۸۱)

بررسی کامل رمان را همراه با اینفوگرافیک آن می‌توانید از طریق این لینک بخوانید » معرفی کتاب برادران کارامازوف

معرفی کتاب برادران کارامازوف

معرفی کتاب خوشه‌های خشم

کتاب خوشه‌های خشم رمانی بسیار جذاب و خواندنی از جان اشتاین‌بک نویسنده آمریکایی است. این رمان درباره دوره‌ای از تاریخ آمریکاست که قحطی و ماشینیسم باعث آواره شدن هزاران هزار خانوار شد و داستان کتاب روایت یکی از این خانواده‌هاست.  جان اشتاین‌بک در سال ۱۹۶۲ به خاطر آثارش و به‌خصوص به خاطر دو کتابِ خوشه‌های خشم و موش‌ها و آدم‌ها توانست برنده جایزه نوبل ادبیات شود.

این رمان درباره زندگی سخت کارگران آمریکایی است که به دنبال زندگی بهتر در حال مهاجرت هستند. داستان اصلی رمان درباره خانواده جادها است اما در فصل‌های کوتاه نیز به بررسی کلی زندگی کارگران مهاجر پرداخته می‌شود.

خوشه‌های خشم درباره مردم بیچاره‌ای است که جز امید هیچ چیز دیگری ندارند. در سخت‌ترین شرایط سعی می‌کنند دل‌هایشان را به چیزایی خوش کنند که حتی وجود خارجی هم ندارد اما می‌دانند اگر امیدشان را از دست بدهند نابود می‌شوند و چه بسا در طول رمان افرادی از این خانواده از ادامه دادن قطع امید می‌کنند.

این رمان در محکومیت بی‌عدالتی نوشته شده است. یک بی‌عدالتی بسیار گسترده که در حدود دویست هزار نفر آن را تجربه‌ کرده‌اند. بی‌عدالتی علیه مهاجرانی که از روی ناچاری و بدبختی مجبور به مهاجرت شدند. کسانی که از سرزمین‌های خودشان بیرون انداخته شدند و در سرزمین‌های جدید هم تحقیر و طرد شدند.

قسمتی از کتاب خوشه‌های خشم:

چگونه می‌توان کسی را ترساند که شکمش فریاد گرسنگی می‌کشد و روده‌های بچه‌هایش از نخوردن به پیچ و تاب در می‌آید؟ دیگر چیزی نمی‌تواند او را بترساند. او بدترین ترسها را دیده است. (خوشه‌های خشم – صفحه ۴۲۲)

بررسی کامل رمان را همراه با اینفوگرافیک آن می‌توانید از طریق این لینک بخوانید » معرفی رمان خوشه‌های خشم

قطعا به بسیاری از کتاب‌های معروف دنیا در این مطلب اشاره نشده است. اما ذکر این نکته ضروری است که کتاب‌های معرفی شده در این مطلب براساس رمان‌هایی است که قبلا در کافه‌بوک بررسی شده‌اند. بنابراین به مرور زمان این مطلب تکمیل خواهد شد و معرفی رمان های بزرگ دیگر را نیز خواهیم داشت.

شما از رمان‌های بزرگ دنیا کدام یک را خوانده‌اید و فکر می‌کنید کدام کتاب‌ها باید به این لیست اضافه شوند؟ لطفا نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب

امتیاز شما به مطلب

دوست داشتم: 365
دوست نداشتم: 212
میانگین امتیازات: 1.72

انتشارات متخصصان

23 دیدگاه در “معرفی رمان

کتاب مرگ قسطی ،کوری،بینایی عالی هستن

من کتاب آن تابستان و مردی به نام اوه را معرفی میکنم

کتاب آن تابستان که مجذوب کننده اس و مردی به نام اوه هم یه رمان اجتماعی عالی هس
رمان روانشناسی هم من تو تویی را خیلی پیشنهاد میکنم

بدون شک کتاب های خوب خیلی زیاد هستند. ولی بنا به تجربه شخصیم هیچ کتابی رو در شخصیت پردازی و عمق مفهوم اجتماعی در حد آنا کارنینا اثر لئو تولستوی ندیدم.

من آثار اروین دی یالوم رو به شدت پیشنهاد میکنم
خودم تمام آثارش رو خوندم .رمان وقتی نیچه گریست.
درمان شوپنهاور. مسئله ی اسپینوزا . و دروغ گویی روی مبل رو حتما بخونید پشیمون نمیشید
(البته اگه به رمان های فلسفی و روانشناسی علاقه دارید)

به‌نظر من رمان الاکلنگ کودکی خییییلیییییییییییییی محشره و رمان هری پاتر و فرزند نفرین شده

سلام چطور میتونم کتابهای رو میخوام پیدا کنم

سلام – کتاب ها رو از کتابفروشی های معتبر می تونید تهیه کنید

کتاب سینوهه ،کنیز ملکه مصر ، پیامبر، سرزمین جاوید، ورق پاره های زندان، سقوط ۷۹، بیست هزار فرسنگ زیر دریا، بینوایان، الیور تویست کتابهای پیشنهادی من برای کسانی است که علاقه به کتابخوانی دارند.

موبی دیک هم محشره و عجیبه که تا کنون هیچ مقاله ای تو سایت خوبتون درباره این شاهکار ادبی ننوشتین

سلام. نویسنده ای هست که رمان های جنایی و حماسی خارجی می نویسه. کلا خارجی می نویسه. اسمش آرمان فیروز هست. کلا خیلی جالبه آثارش. خیلی فلسفی و جدیه فضاش. من یه رمان پاییز مرگ و روباه ماده و حیات عمیق رو ازش دیدم. اگه باهاش بتونین مصاحبه کنین یا راجع به رمان هاش یه مقاله کوتاه بنویسید خیلی خوبه

بینوایان ویکتور هوگو – جنگ و صلح تولستوی – برادران کارامازوف داستایوفسکی –
سه رمان بزرگ همه دورانها هستند

واقعا لایک این سه کتاب شاهکار بشریت اند👌👌👌

رمان های کنت دو مونت کریستو و خرمگس هم عالی هستن.

فهرست عالیست.
و جای اینها خالی:
سفر به انتهای شب، جنگ و صلح، دنیای قشنگ نو، خانواده تیبو، فارنهایت ۴۵۱، زوربای یونانی، دن آرام. (باید جنایت و مکافات هم باشد و آناکارنینا. بعضی نویسندگان ظرفیتشان بقدریست که میتوان بیش از یک کتاب ازشان معرفی کرد.)

اینها را هم معرفی کنید:
مارش رادتسکی، ۲۶۶۶.

کتاب های خالد حسینی بی نظیر هستن. هزاران خورشید باشکوه- بادبادک باز – طنین کوهستان

از لیستی که شما قردادید من فقط کتاب صدسال تنهایی رو خوندم . به نظرم کتاب سینوهه . کیمیاگر . کوری . غرور و تعصب ‌. شازده کوچولو . بادبادک باز و…. کتاب های تاثیرگذاری هستند

خدا وکیلی باید اسم ارباب حلقه اثر تالکین باشه پایه های فانتزی نویسی

این خیلی مطلب خوبیه
پیشنهاد میکنم لیست کاملی از رمانها رو بدون توضیحات بزارید که ما بتونیم ببینیمشون
و به مرور با نظر سنجی از مخطابینتون رمان ها رو از اون لیست بردارید و معرفی کنید

موافقم.
اگر مخاطبان در بعضی چیزها ایفای نقش کنند بیشتر جذب میشوند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *